Societat

Els conductors d'autobús de Barcelona inicien una vaga de 5 dies

Transport

Els conductors d'autobús de Barcelona inicien dilluns 3 de març una vaga de cinc dies per reclamar dos dies de descans a la setmana.
De dilluns a divendres, hauran de complir uns serveis mínims del 50% les hores punta, segons ha estipulat la conselleria de Treball per a les mobilitzacions d'aquest col·lectiu, que impulsen els sindicats CGT i ACTUB.

Aixñi doncs, la Generalitat ha disposat que de 6.30 a 9.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores hi haurà uns serveis mínims del 50%.

Per a cada dia de vaga, durant les hores no cobertes per les franges horàries de les hores punta, els conductors hauran de mantenir el 25% del servei per a aquelles línies sense transport alternatiu (9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i 193), intentant respectar una freqüència màxima entre vehicles de 30 minuts.

Per a les línies del Bus del Barri, el govern ha estipulat que cobreixi el servei un vehicle per a cada una de les línies durant les franges horàries de les hores puntes. Respecte al servei de llançadores, es mantindrà el 100% del servei quan s'estableixi per substituir els trams de metro afectats per obres.

Els conductors, que repetiran les aturades cada dijous de manera indefinida si no arriben a un acord amb TMB, reclamen dos dies de descans setmanal sense reducció de jornada ni de salari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.