Articles

D'Hernani a Amposta

L'Estat espanyol ha tornat a donar mostres de la seva equanimitat. L'advocacia de l'Estat ha dictaminat que l'Ajuntament d'Hernani ha de canviar el nom del parc José Manuel Aristimuño, membre d'ETA mort el 1981 en un enfrontament amb la policia. Ho han demanat els familiars d'una víctima del comando al qual pertanyia Aristimuño i els lletrats de l'Estat entenen que "una institució pública no pot adoptar acords d'enaltiment de persones per la seva relació amb activitats contràries a l'ordenament jurídic".

Sense que serveixi de precedent: estic d'acord amb els advocats de l'Estat espanyol. Hi estic tan d'acord que els demano que enviïn el seu dictamen a més ajuntaments, a tots els que encara mantenen noms de militars franquistes als seus carrers. Un exemple facilet: el d'Amposta, que conserva en perfecte estat de revista la placa que dóna nom al carrer García-Morato en record d'un aviador que, sublevat amb Franco, va participar en bombardejos contra territori republicà, contraris a l'ordenament jurídic de 1936. Si es pot canviar un nom triat amb poc encert fa 26 anys per una institució democràtica, se'n deu poder retirar un altre d'escollit durant la dictadura per una institució no democràtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.