Opinió

Marea alta

Aire

Aquesta setmana l’empresa catalana Sateliot ha llançat quatre satèl·lits a l’espai a bord del coet Falcon 9 de SpaceX, fundada per Elon Musk. Són quatre satèl·lits d’uns deu quilos de pes (com una maleta de cabina) que d’aquí a cinc anys s’autodestruiran sense generar cap residu. Cada artefacte ha costat mig milió d’euros i, des d’ara i fins a final d’any, l’objectiu de la companyia és abastir d’informació uns vuit milions de dispositius. Amb aquests quatre satèl·lits en òrbita es pot dir que l’internet de les coses (IoT) arriba definitivament al país i ho fa amb cobertura planetària, per fer la vida més fàcil. O, com a mínim, per tenir més informació.

De la mateixa manera que sabem les calories que cremem i les passes que fem cada dia, també sabem els metres que ha recorregut l’aspirador dins el menjador de casa i el pes de la pols i la brossa que ha recollit. Igualment, el plat del menjar del nostre gat ens pot dir si el gat menja i quina quantitat quan nosaltres no som a casa. Aquestes són les coses que podem saber amb l’internet de les coses. Però amb els nous dispositius un ramader podria saber on són els cavalls o les vaques que té a la muntanya i si estan bé. La informació és a l’aire. Com sempre. I volem tenir-la. Ara comprovarem si això ens fa la vida millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia