Articles

Vianants per sobre del bé i el mal

D'AVUI.cat

Una dona d'edat ha mort a Barcelona atropellada per un tramvia. Segons les informacions, la dona, de 87 anys, i la seva acompanyant, de 90 anys, haurien intentat travessar l'avinguda Diagonal fora del pas de vianants i quan el tramvia tenia el semàfor en verd. La tragèdia, doncs, s'hauria pogut evitar només que les víctimes haguessin creuat per on ho havien de fer i quan ho havien de fer.

És un costum generalitzat, almenys a la ciutat de Barcelona, que els vianants només s'aturin als semàfors per motius de causa major i que només travessin pels passos habilitats quan aquest és el més curt dels camins possibles.

És evident que els vehicles, amb motor o sense, tampoc no compleixen al cent per cent l'obligació d'aturar-se quan el semàfor està vermell, però potser caldria tenir en compte que els vianants, que són els més febles de tots, incompleixen en un grau molt més alt aquesta elemental norma de circulació: Verd, pas lliure, vermell, atura't.

Convido qualsevol a aturar-se a un semàfor i a comptabilitzar quants vianants se'l salten i quina és la proporció respecte als vehicles que no el respecten. Tots fem de vianants en un moment o altre, potser que aprenguem a ser-ho.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.