Articles

Curset de realitat per a polítics

D'AVUI.cat

Costarà que es recuperi l’economia. Però costarà encara més que es recuperi la credibilitat dels polítics que han estat negant l’evidència del daltabaix fins que ja ens havíem estimbat a l’abisme.

Encara no fa un any,
quan tots els indicadors anunciaven clarament la davallada, José Luis Rodríguez Zapatero compareixia davant el Congrés de Diputats per reconèixer –només– una “desacceleració forta”. No va ser fins a l’agost de l’any passat que, en una entrevista a Antena 3, va pronunciar per primera vegada el terme crisi. Va costar tant que, en acabar, els periodistes que l’entrevistaven li van regalar una edició en vinil de Supertramp: Crisis, what crisis?

Zapatero n’és un exemple exagerat,
però la major part dels responsables institucionals, tant catalans com espanyols, han intentat convèncer tothom qui se’ls cregués que no passava res, que la crisi era un invent irresponsable dels mitjans de comunicació i l’oposició.

Per això és saludable el missatge
–a contracorrent– del conseller Castells, que no té problemes per utilitzar conceptes clars com “bombolla immobiliària” o per dir que els pisos baixaran encara més i que és probable que l’atur arribi al 20 per cent.

No necessitem
que ens endolceixin la realitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.