Articles

Presumpció d’innocència

(Carta oberta a la diputada de CiU Meritxell Borràs)

No m’agrada parlar de mi i me n’he estat molt al llarg dels anys de comentar les crítiques que com a persona pública de vegades m’ha tocat rebre justament o injustament, però avui trenco aquesta dinàmica per contestar a la diputada de CiU Meritxell Borràs, i sobretot per explicar-me davant dels nostres oients.

La senyora Borràs va dir davant la comissió de control de la CCMA que la meva credibilitat al capdavant d’El matí de Catalunya Ràdio, programa que tinc l’honor de dirigir i presentar des del 7 de setembre, quedarà en entredit si finalment acabo presentant l’espai d’entrevistes Pánico en el plató a Antena 3.

Diverses consideracions
per a la senyora Borràs, i sobretot per a aquells que de bona fe tinguin aquesta por.

Primera. La meva faceta de presentador de programes d’entreteniment l’exerceixo des de fa més de deu anys a diferents televisions, i això no ha estat cap impediment, ni ha posat “en entredit” la meva credibilitat perquè m’oferissin dirigir El matí de Catalunya Ràdio, una responsabilitat que he assumit sent molt conscient de la situació d’audiència en què es trobava l’empresa i amb voluntat de servei i d’honorar al màxim una casa que m’estimo.

No sóc aliè a tot el que ha passat a Catalunya Ràdio en les últimes temporades, i entenc que molts dels que se l’estimen tant o més que jo tinguin la pell fina i estiguin alerta del que passa a casa nostra. Però tampoc cal oblidar que hi ha molta gent que argumentant que se la sent pròpia, la malmet sempre que pot.
Dirigir i presentar El matí de Catalunya Ràdio no és una feina fàcil, però avui que han passat més de dos mesos des de l’arrencada us puc assegurar que l’orgull de l’equip per la feina que fem cada dia és gran i que no volem prendre cap decisió personal o col·lectiva que el malmeti, de la mateixa manera que no volem sentir-nos atacats injustament i no dir res.

Segona. Crec en els mitjans públics i per tant, des de fa temps, estic a disposició de TV3. En diverses converses li he fet saber a la seva directora que la meva prioritat era treballar a TVC i fins i tot m’he permès suggerir-li algun espai.

Doncs bé, fins avui TV3
no ha pogut trobar un format concret perquè jo el presenti i poder treballar així les sinergies de manera regular entre la tele i la ràdio públiques, i donar més visibilitat al presentador d’El matí de Catalunya Ràdio, com en altres èpoques s’havia aconseguit. Una llàstima, sens dubte. És possible que aquesta visibilitat l’acabi tenint en una altra cadena que per bé que emet en castellà també es veu a Catalunya i a més té uns índexs d’audiència estimables, de manera que també podem estar davant d’una oportunitat.

I tercera. Si haver fet CQC, o La noche con Fuentes y Cía, o Aquest any 20!, o Crónicas marcianas no ha estat un problema que afectés la credibilitat per proposar-me i votar-me al Consell per esdevenir el director d’El matí de Catalunya Ràdio; si tampoc afecta la meva credibilitat que a la darrera hora d’El matí, cada dia acabi imitant Núñez, Pujol, el Rei i companyia, senyora Borràs, no vulgui posar una ombra de dubte damunt del conductor d’El matí de Catalunya Ràdio per una feina que passaria fora d’El matí de Catalunya Ràdio, perquè sincerament i amb afecte, crec que està fora de lloc.

Si el que l’estranya és que no faci un programa a TV3 tenint ofertes d’altres televisions, les preguntes i els dubtes els haurà de plantejar en una altra banda.

De tota manera,
sobre la proposta d’Antena 3 quedi tranquil·la. Per arribar a un acord amb ells el que ha d’estar garantit és que aquests programes enregistrats i de periodicitat laxa no afectin l’antena d’El matí de Catalunya Ràdio. Si no fos així, tingui per segur que no acceptaré la feina. Esperaria una nova oportunitat i, qui sap, potser aleshores, podria ser a casa nostra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.