Opinió

LA GALERIA

El degoteig de l'Estat

No s'adonen que el seu degoteig ja no fa bassal. Fa temps que hem desembussat les pors, les reticències i els dubtes

Tenen tal desconeixement del nostre país i de la nostra voluntat que creuen que amb amenaces judicials minaran la nostra determinació. Com aquella aixeta que va degotant lentament però sense pausa, gota a gota, una darrere l'altra, minúscules partícules d'aigua que per si soles són inofensives, però que sumades acaben fent un gran bassal. Així actua l'Estat. Ara una denúncia per aquí, ara una altra per allà, posant en el punt de mira principal el govern de la Generalitat però assetjant, també, els ajuntaments, l'administració més dèbil, la més petita, però de gran importància en el procés sobiranista perquè representa la base del país, el que ha de sustentar la punta de llança, que és el govern català.

El seu principal error, però, és subestimar la força de voluntat d'aquesta base social, que és el principal motor de l'independentisme català. Són els ajuntaments els que pateixen de primera mà els grans problemes que suposa viure en un Estat espanyol que incompleix promeses, retalla inversions i mostra desídia oblidant el territori. Primer va ser la delegació del govern espanyol, amb María de los Llanos de Luna, que va torpedinar amb denúncies els consistoris que gosaven aprovar mocions sobiranistes o s'atrevien a penjar estelades a les balconades de l'ajuntament. El seu substitut, Enric Millo, ha canviat l'estratègia i deixa la funció intimidatòria en mans d'altres organismes de l'Estat. Ara pren el relleu el ministeri de Defensa, que posa el dit a l'ull als ajuntaments que volen desmilitaritzar els seus territoris i que veten les maniobres de l'exèrcit. El primer objectiu ha estat Llançà, però segurament el proper serà Celrà, i no descartin que la Diputació de Girona, que també s'ha manifestat en aquest sentit, rebi una notificació. Com que les mocions sobiranistes i les estelades no s'han pogut aturar malgrat posar pel mig el poder judicial, ara es tracta de centrar el degoteig en aquells que s'oposen a l'exèrcit. Res és gratuït en l'estratègia de l'Estat, que intenta posar tota mena d'obstacles a les ànsies independentistes. L'exèrcit imposa, o així ho creuen ells, i ara tiben aquest fil.

No s'adonen, però, que el degoteig ja no fa bassal. Fa molt de temps que hem desembussat les pors, les reticències i els dubtes. Ho tenim clar. I anem a totes. Les seves gotes només refresquen el nostre camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia