Opinió

De reüll

La típica amenaça

Roger Torrent sap què s’hi juga en assumir el càrrec. I l’ha acceptat

Roger Torrent inicia la seva etapa com a president del Parlament rebent la típica amenaça de l’Estat espanyol. Íñigo Méndez de Vigo, portaveu de l’executiu de Mariano Rajoy, ja ha etzibat que si permet una investidura a distància de Carles Puigdemont haurà de respondre davant els tribunals. I, per si no li ha quedat clar a Torrent, li recorda el que li ha passat a Carme Forcadell, la seva predecessora. Però no havíem quedat que a Espanya hi ha separació de poders? Deu ser que Méndez de Vigo és com un oracle que endevina les decisions judicials futures. Sí, deu ser això.

Perquè, anem a pams. D’entrada, la investidura encara s’ha de fer. Després, si es fa, s’ha de demostrar que és il·legal. Perquè, val, el reglament no especifica aquesta possibilitat però tampoc la prohibeix. Per tant, qualificar-ho d’il·legalitat amb aquesta vehemència és força agosarat. I, finalment, caldria veure si la justícia prendria mesures en aquest sentit. Aquest hauria de ser el guió en un país normal, democràtic i modern. Però aquest no seria el cas de l’Estat espanyol. El que fa és manipular les lleis a la seva conveniència, dirigir i utilitzar la justícia per als seus fins polítics, coaccionar i amenaçar amb total impunitat i, després de tot això, saben què passa? Que a Catalunya seguim fent camí, de mica en mica, amb gent valenta com Roger Torrent, que sap el que s’hi juga en assumir el càrrec. I l’ha acceptat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia