Opinió

A la tres

Què pretén, Pedro Sánchez?

“El president espanyol està deixant clar aquests dies quina és la seva lleialtat amb els pactes que va fer amb Podem i ERC

Tres mesos fa de la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Una investidura que va aconseguir gràcies al sí de Podem i sobretot a l’abstenció d’ERC. Tres mesos després, només tres mesos, i ja els està deixant en evidència. Si més no, així m’ho sembla a mi. Si no, com s’ha d’entendre aquesta roda de converses que inicia a partir de demà? Sánchez busca, i no se n’amaga, nous pactes. “El que proposo és un gran acord nacional per a la reconstrucció econòmica i social en el qual participin totes les forces disposades a fer feina”, va dir dijous. Ja fa dies que Sánchez parla dels pactes de La Moncloa i, sobretot, d’unidad i lealtad. És una aposta seva? O del gobierno? Perquè no he sabut veure els d’Iglesias gaire entusiasmats, en tot això. Ni els que, com Esquerra, li van donar suport tot just fa quatre dies. A canvi de què? Que ara el president Sánchez obri la porta a refer els pactes? Tant se la veu a venir, la factura d’aquesta nefasta gestió del coronavirus, que ja busca noves aliances? Aquesta és la seva estratègia? Escudar-se en unes noves aliances basades, com deia dijous, en “la Constitució democràtica que té plena vigència”? Demà Sánchez inicia una roda de converses entre les forces polítiques espanyoles (o, millor dit, amb les forces polítiques amb representació al Congrés). Costa de no veure-hi una similitud amb la roda de converses que va fer fa quatre dies per aconseguir la seva investidura. Què pretén, Pedro Sánchez: una segona investidura? I fer-la amb l’excusa de la pandèmia? Embolicar-se amb la bandera espanyola, la Constitució i el Todos unidos contra el virus per renéixer ell? Em temo –i només el temps ens ho dirà– que Sánchez ha vist en la pandèmia –que trist, si és així– una oportunitat per desfer-se d’alguns dels compromisos que el van dur a La Moncloa. O és que, totes aquestes propostes que està fent de repetir uns acords com si fóssim 40 anys enrere, les està pactant amb aquells que van fer possible la seva investidura? Ho fa amb ells? O contra ells, i deixant-los en evidència?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia