Articles

Immigrants als Mossos

Jam Session

Una de les grans virtuts de les edicions digitals d’un diari és que entorn de les notícies es fomenta un debat, del tot improvisat, entre els internautes. Un debat que és una enriquidora forma de palpar quin és el pensament de molta gent, que, darrere l’anonimat que atorga Internet, expressa el seu parer sense embuts. Doncs bé, arran del tràgic succés d’aquesta setmana al carrer Sepúlveda de Barcelona, en el qual una dona va rebre un tret mortal, vaig llegir amb interès la notícia i, com ja és costum, els comentaris. La meva sorpresa va ser llegir que algunes de les notes que deixaven els lectors de l’AVUI.CAT aprofitaven, primer, per recórrer a la ja suada correlació entre immigració i delinqüència (una associació que com hem vist aquesta setmana el PP ha triat, de manera obscena, per al devedé de torn), quan encara no sabem la nacionalitat de l’autor del tret. I, en segon lloc, em va deixar encara més astorada llegir proclames en contra de la presència d’immigrants als Mossos d’Esquadra.

Benvolgudes lectores i benvolguts lectors, anar en contra de la presència d’immigrants als Mossos d’Esquadra és tirar-nos pedres contra nosaltres mateixos. Si volem que la nostra policia disposi del major nombre de recursos i eines per afrontar els desafiaments amb què cada dia es troben els agents, és de gran utilitat que dins de la plantilla hi hagi persones que coneguin, de primera mà, la llengua, la cultura i els costums de persones que ja avui formen part d’importants minories al nostre país. Cosa que no vol dir que no tinguin la obligació de complir, com la resta d’agents, tots els requisits necessaris per exercir la seva professió, entre els quals, és clar, hi ha el domini del català. Això no vol dir que estiguem desnaturalitzant la nostra policia, al contrari, sinó que s’assemblarà més a la realitat del país. Els al·legats en contra de la presència d’immigrants als Mossos fa pudor de naftalina i s’assimilen en excés a antigues (o no tant) proclames en contra de la presència de dones o homosexuals dins dels cossos de seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.