Articles

Agim Ceku

De fil de vint

¿Vostès creuen que, si faig la sol·licitud ben feta, m’admetran com a ciutadana albanokosovar? ¿Vostès creuen que si a les properes eleccions catalanes votés Agim Ceku m’ho consideraran vot nul, en comptes de la meva aspiració a tenir-lo com a líder?

Com saben, el proper 28 de novembre Kosovo pensa declarar la independència de manera unilateral, cansats de debats a l’ONU, on tothom hi simpatitza però on ensopeguen amb el tossut no de Rússia, impertèrrita davant el dret a la llibertat de la població albanokosovar (el 90% del total) que hi ha a Kosovo. Val a dir que Estats Units hi està a favor, i aquest és un fet importantíssim. El paral·lel és evident: en el cas dels Països Catalans, hi trobaríem el rebuig més total de Madrid, com els albanokosovars troben el rebuig total de Belgrad, més el no de l’Estat francès on ells troben el de Rússia. Sèrbia ara fa allò que fan els pares quan el fill adolescent anuncia que vol independitzar-se: li compren una habitació nova i li ofereixen una moto. Doncs Sèrbia ofereix una autonomia estupenda, diu, i ara estan discutint quin Estatut, també estupend, els donaran (¿oi que els sona, aquesta cançó?).

Els espanyolistes ja tenen l’argument preparat. És un cas molt diferent!, exclamen. Doncs bé, llegeixin, com ja els vaig demanar, el llibre de López Tena i comprovaran, amb fets i amb arguments sòlids, que aquest és el millor moment per declarar la independència. I ser independents d’Espanya de segur que tindrà tota la simpatia d’Estats Units, que recorden molt bé la guerra de Cuba. El nostre dia, què els sembla si fos el proper dia de Sant Jordi? Seria fantàstic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.