Articles

Dret a perdre

D'AVUI.cat

El nom d'un fundador de la Falange, Julio Ruiz de Alda, i el de Joaquín García-Morato, un aviador franquista que va participar en bombardejos contra el territori republicà, guarneixen dos carrers d'Amposta i ho continuaran fent. Ho han decidit els pocs veïns que han volgut contestar a la consulta feta per l'Ajuntament. Entre els que han respost, són majoria aclaparadora els que volen que es mantingui el nom dels dos carrers. Al·leguen que el canvi d'adreça els comportaria incomoditats i despeses: deuen tenir un estoc immens de targetes de visita. En total, només 58 de les 120 famílies amb dret a vot s'han manifestat i tan sols 7 d'aquestes han demanat el canvi de nom.

Algú hauria de reflexionar per què després de més de 30 anys de democràcia a la gent no li fa ni fred ni calor tenir el nom d'un franquista inscrit sota el seu balcó. Però almenys ells han pogut decidir.

La consulta s'ha fet per la tossuderia dels grups municipals d'ERC i del PSC, que fa temps que demanen a l'alcaldia, de CiU, que canviï el nomenclàtor de carrers relacionats amb la dictadura. El resultat ha estat desastrós per als impulsors de la idea i no acaba d'estar clar per què no han pogut opinar tots els ampostins, però almenys se sap quina és la voluntat dels pobladors dels dos carrers afectats. Han tingut dret a decidir i els que proposaven el canvi han tingut dret a perdre: quan això és l'únic que es demana, no és demanar gaire.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.