Societat

L'Ajuntament d'Amposta mantindrà els noms franquistes de dos carrers després que els veïns s'hagin pronunciat en contra del canvi

TERRES DE L'EBRE

L'Ajuntament d'Amposta mantindrà la denominació dels carrers Ruiz de Alda (un dels fundadors de Falange) i García-Morato (militar i aviador feixista) després que la majoria dels veïns que han respost a la consulta efectuada per la regidoria de Participació Ciutadana s'hagin pronunciat, en tots dos casos, en contra del canvi de nom.

Un total de 120 famílies tenien dret a pronunciar-se: 63 al carrer Ruiz de Alda i 57 a García-Morato. Només 35 cases del primer carrer van respondre: 32 en contra del canvi de nom i tan sols 3 a favor de buscar una altra denominació. Al segon carrer, van contestar 23: 19 contra el canvi i 4 a favor. Els veïns que s'hi han oposat, una àmplia majoria dels que s'han pronunciat, han adduït, sobretot, problemes econòmics i legals que els reportaria un canvi de denominació.

El sondeig, que es va dur a terme entre el veïnat mitjançant l'enviament d'una carta i un formulari de resposta a finals del passat mes de febrer, va ser impulsada per una moció al ple del grup municipal d'ERC-EA, que juntament amb el PSC, també a l'oposició, havien reclamat en diverses ocasions una revisió del nomenclàtor dels carrers per substituir els noms relacionats i imposats per la dictadura franquista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ