Articles

Un llibret per a Espanya

D'Avui.cat

"Mitja Espanya no ens entén i l'altra mitja la tenim en contra". Pasqual Maragall, abanderat obsessiu de l'escolta, Espanya, es va rendir a l'evidència el 7 de novembre de 2005, després d'un sopar a Madrid amb alts càrrecs i barons del PSOE, poc abans que l'Estatut passés pel ribot d'Alfonso Guerra i amics. Ho explica Jordi Mercader en el llibre Mil dies amb PM. També hi explica que la primavera següent el pragmàtic Miquel Iceta va acabar de fer baixar dels núvols PM: li va dir que havia de renunciar a tornar-se a presentar com a candidat a la presidència de la Generalitat.

Uns mesos abans, un amic em deia que l'utòpic no era Carod-Rovira, que aspirava a la independència, sinó Maragall, que pretenia reformar Espanya. En retirar-se, Maragall deixava pas al pragmatisme d'Iceta i els seus, còmodes amb Espanya. Ara bé, quan aquests nois es posen a governar topen amb el ja que havien ensopegat Pujol i Maragall i volen copiar-los, fer pedagogia. Per això han tingut una idea brillant: editar un "llibret" (sic) en castellà per explicar als espanyols per què ens han de tornar els calés que ens deuen. A Extremadura ja fan cua per comprar-lo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.