Articles

Cooperació al desenvolupament: 0,7% creïble

De tu a tu

Inclous el dígit prodigiós, el 7 de la Bíblia. Fa temps, vas ser fabricat per l’ONU; si tots els rics t’aplicàvem a les nostres economies, aviat s’hauria acabat la pobresa al món. Però ni s’ha acabat la misèria ni s’ha assolit la proporció divina del 0,7%. Ara el bon amic de Catalunya i del planeta, en Rodríguez Mazinger Z, ha promès que va de debò.

Ens assegura que demà passat serà el primer dels deu magnífics a atrapar la raó aùria humanitària. Alguns alumnes avantatjats ja hi són (Suècia, Holanda, Dinamarca, Finlàndia...), encara que deuen semblar massa esquifits per al tros de president hispànic que ens ha tocat. No serem puristes en excés, advertint que de l’aixeta al pot es perd bona part del rajolí filantròpic, en forma de corrupció, trampes i compravendes encobertes. Ni tampoc bramadors, alertant que aquest mandatari tan altruista és el mateix que té el rècord de venda de munició a l’Àfrica, matant per una banda el que engreixa per l’altra.

Només em sorprèn que tu, 0,7%, facis de 'déjà-vu' en un eslògan de campanya. Ignorava que la llei de la memòria històrica obligués a refrescar els records electorals del 2004. Potser l’admirat ZP es va equivocar, i no es referia al camp de la cooperació, sinó al de la credibilitat. I en això tindria el meu acord total: no trigarem a ser els primers de la galàxia, amb uns líders que ronden sense problemes el famós 0,7%. La proporció exacta de crèdit polític que els resta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.