Política

Nova promesa de Zapatero: si guanya les eleccions, Espanya serà "la primera" a destinar el 0,7% del PIB a l'ajuda al desenvolupament

Un país "s'ha de mesurar, en primer lloc, per la seva capacitat de compromís amb els més dèbils", afirma Zapatero

José Luís Rodríguez Zapatero ha fet avui una promesa vinculada a la seva hipotètica victòria electoral al març. Si guanya els comicis, convertirà Espanya en "la primera" de les deu economies "més pròsperes" del món que destinarà el 0,7% del seu Producte Interior Brut (PIB) a l'ajuda per al desenvolupament.

Zapatero ha anunciat que al 2008 Espanya ja figurarà entre els nou països, tots europeus, que dediquen més del 0,5% del seu PIB a ajudar els països més pobres. Això serà possible amb els 5.500 milions d'euros que preveu el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'Ajuda Oficial al Desenvolupament.

Segons Zapatero, en el segle XXI un país "s'ha de mesurar, en primer lloc, per la seva capacitat de compromís amb els més dèbils", i s'ha proposat que Espanya sigui reconeguda "pel seu compromís amb la pau, la igualtat i la defensa dels Drets Humans".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.