Opinió

Marea alta

Hipertensió

La hipertensió és una malaltia crònica pròpia de les societats industrialitzades, una malaltia pròpia de l’excés: excés de sal, excés de greix i excés de pes. I, a vegades, excés de notícies. A Catalunya fa anys que ens trobem el plat del dia massa ple i massa condimentat. I, sense adonar-nos-en, ens el mengem fins a l’última engruna. I quan això se sosté en el temps és difícil aturar allò inevitable. O hi poses seny o acabes engreixant la cua dels més de 1.300 milions d’hipertensos que hi ha al món.

El 2016 els catalans vam començar a consumir notícies polítiques tan condimentades que les notícies normals no tenien gust de res. Qui vol menjar sense sal quan al costat té un bon sofregit, una picada o un rostit? Aquell any els condiments van anar creixent i creixent, i van arribar a la màxima expressió el 2017 i el 2018. Després d’allò, ni les convocatòries electorals ni les decisions dels jutges podien satisfer la set d’una societat acostumada a viure a la cresta de l’onada. Com que amb les notícies no en feien prou, una bona part de la societat es va apuntar a debats i conferències i, sense adonar-se’n, va fer un màster de dret internacional: l’afany de saber era desmesurat. Però avui ja és dilluns. S’ha de començar a fer dieta. Ho diu el metge. Si no, hi ha perill d’infart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia