Articles

Operació Allen

D'AVUI.cat

Ara que ja tenim als cinemes la nova pel·lícula de Woody Allen potser hauria d'anar sent hora que algú expliqués quins són els beneficis d'una operació com aquesta per als barcelonins.

D'una banda tenim els afectats pel rodatge, centenars de veïns i comerciants van veure com la troupe d'Allen –i la de quanta pel·lícula, anunci o documental es filma pels carrers de Barcelona–  impedien l'accés a les seves llars amb carrers tallats, andròmines de tot tipus al mig del carrer i encarregats amb més supèrbia que mà esquerra. Si el perjudici pels veïns va ser important, imaginin pels comerciants, que es van quedar sense fer caixa per un dia o dos o els que calgués. Algú dirà que aparèixer en una pel·lícula d'Allen no té preu. Que ho preguntin als botiguers, que segur que poden quantificar les pèrdues.

De l'altra, promoció a l'exterior, tanta com en vulguis. Això es clar, a partir del supòsit que, efectivament, vulguem promocionar la ciutat, cosa que potser no comparteixen tots els veïns, en especial els de Ciutat Vella, cansats de pagar el peatge de viure al moll de l'os. Si més no, espero que Vicky Cristina Barcelona sigui una pel·lícula rodona. Més que res, perquè a ningú se li acudeixi la necessitat de rodar-ne la segona part.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.