Articles

Administradors de llibertat

D'AVUI.cat

L'alcalde de Tarragona encara es lamenta de no haver aconseguit que es prohibís la manifestació d'Alianza Nacional a la seva ciutat. Se sent atrapat en la paradoxa d'haver de respectar la llibertat d'expressió d'una colla que, si tingués el poder, liquidaria aquest dret immediatament. No es pot pensar una altra cosa de grups que organitzen conferències amb nazis exconvictes com Manfred Roeder, com ha fet Alianza Nacional a València, o que en els seus actes llegeixen missatges de Blas Piñar, inciten a la "confrontació cívica" i permeten que s'hi canti el Cara al sol, com ha fet Democracia Nacional a Barcelona.

La llibertat d'expressió és un concepte elàstic i els que tenen la potestat de regular-la s'han de mullar: han de triar a qui donen aquest dret i a qui no, tret que vulguin donar-lo a tothom del tot i de debò, cosa mai vista.

Els catalans vivim en un Estat que ha triat: ha decidit portar a judici 16 gironins per haver cremat fotocòpies d'una foto del rei i, en canvi, permet que es cremin estelades –tan poc oficials com les fotocòpies– per celebrar la Hispanitat. És el mateix Estat en què la majoria de partits, inclòs el de l'alcalde de Tarragona, van votar a favor d'una llei pensada per il·legalitzar formacions abertzales però no les feixistes. La decisió està presa, i és clara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.