Articles

Espanya no troba el seu punt G

D'AVUI.cat

Ni el G-8, ni el G-5, ni el G-20. Zapatero no ha aconseguit colar-se en la reunió de Washington per refundar el capitalisme, culminació de totes les gesticulacions inútils enmig de les turbulències financeres.  Els polítics tendeixen a fer el ridícul quan busquen projecció internacional. Carod-Rovira el va fer l'any passat anunciant que Catalunya havia estat convidada a la biennal de Venècia. Tanmateix, el ridícul d'un català queda més o menys a casa: és l'avantatge de ser un país petit sense Estat. Espanya és tota una altra cosa.

En nom d'Espanya, va fer un ridícul d'abast mundial Aznar, retratant-se a les Açores, i Josep Piqué, amb les reverències a Bush. Temps després, Fernández de la Vega, ja vicepresidenta, va anunciar que amb el PSOE Espanya abandonava "la política dels cops de cap". I deia la veritat. Zapatero ha canviat els cops de cap davant de Bush per les súpliques a Sarkozy... per anar a una gresca del mateix  Bush. I el resultat ha estat igual de desastrós. Però els espanyols no es rendeixen en la seva lluita per recuperar l'esplendor i buscar l'autocomplaença. Endavant i sort.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.