Política

Espanya queda fora de la cimera de la reforma del sistema financer internacional

Cimera

Espanya no participarà a la cimera que tractarà la reforma del sistema financer internacional, un cop el govern dels Estats Units ha anunciat aquest mateix dimecres que a la cimera, que s'iniciarà el 15 de novembre, hi seran convidats els membres del G-20, grup del que tampoc no forma part l'Estat espanyol.

El G-20 va ser creat el 1999 en resposta a les crisis financeres de finals dels anys 90 i al creixent reconeixment dels països emergents. Els seus memebres són els ministres d'Economia i els governadors dels bancs centrals de 19 països: Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Xina, França, Alemanya, Índia, Indonèsia, Itàlia, Japó, Mèxic, Rússia, Aràbia Saudita, Sud-Àfrica, Corea del Sud, Turquia, Regne Unit i Estats Units. A més, la Unió Europea també és membre i està representat pel president de torn del Consell –actualment Nicolas Sarkozy– i pel president del Banc Central Europeu (BCE). 

Als representants dels 20 membres s'hi sumaran el director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn; el president del Banc Mundial, Robert Zoellick; el secretari general de l'ONU, Ban Ki Moon; i el president del Fons d'Estabilitat Financera (FSF), càrrec que actualment ocupa el president del Banc d'Itàlia, Mario Draghi.

Bones intencions de Sarkozy
De res han servit les bones intencions demostrades aquyest dimecres pel president francès, Nicolas Sarkozy, que s'ha mostrat favorable a la participació d'Espanya a la propera cimera, segons un comunicat oficial que assegura a més que el president francès ha comunicat el seu suport al seu homòleg espanyol.

Segons el comunicat, Sarkozy ha expressat a Zapatero la "convicció de que Espanya té el seu lloc en la propera cimera financera internacional, si es té en compte el seu pes a l'economia mundial". Sarkozy havia anunciat igualment que demanaria als "amfitrions nord-americans" l'assistència espanyola, fet que finalment ha quedat descartat.

Sense intenció d'excloure Espanya

La Casa Blanca ha assegurat igualment que està disposada a escoltar les idees d'Espanya tot i que aquest país no estigui representat a la cimera. A requeriment de l'agència Efe, el portaveu Tony Fratto ha assegurat que "no hi ha hagut una decissió d'excloure Espanya", sinó que en el procès de consultes s'ha decidit que el millor format per a la cimera era el del G-20.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona