Política

Barroso se suma a Sarkozy i Brown en demanar la presència d'Espanya a la cimera de Washington

Crisi financera

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, s'ha manifestat a favor de la participació d'Espanya a la cimera de Washington del 15 de novembre. Barroso se suma així als suports expressats fa unes setmanes pel primer ministre britànic, Gordon Brown, i el president francès, Nicolas Sarkozy.

Per Barroso, "el sistema financer espanyol pot aportar una informació molt valuosa" a la cimera internacional, que en un principi ha de reunir els dirigents del G-20, on Espanya hi quedaria exclosa, ja que hi estan representades les set economies més industrialitzades del planeta, més Rússia i els països emergents.

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que és conscient que la demanda d'Espanya de ser present a la cimera pot fer arrossegar la petició d'altres països. Per Zapatero, però, el cas d'Espanya "és molt singular". "No tinc la sensació que ningú digui que no a la presència d'Espanya", ha assegurat.

Barroso i Zapatero s'han reunit aquest dilluns a la Moncloa per analitzar com els països de la UE poden adoptar noves mesures de forma coordinada davant la crisi.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.