Política

Brown, Barroso i Sarkozy pacten negociar un acord de comerç "que eviti el proteccionisme"

Crisi financera

El primer ministre britànic, Gordon Brown; el president de França i titular de torn de la Unió Europea, Nicolas Sarkozy; i el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso han apel·lat aquest dilluns a Londres a completar "en els pròxims dies" les negociacions sobre un nou acord de comerç que elimini el risc del proteccionisme com a resposta a la crisi financera internacional i eviti "repetir errors del passat que portaria anys superar".

En una roda de premsa celebrada després de la minicimera convocada per Gordon Brown dies abans del Consell Europeu i la reunió que han mantingut amb líders empresarials, els tres mandataris han apostat per estimular el consens i l'adopció de mesures conjuntes entre els vint-i-set, però han assumit que cada Estat haurà de reaccionar en funció de les circumstàncies internes.

Així, Barroso ha declarat que "seria un error pensar que tots haurien de fer el mateix", ja que alhora que hi ha països a la UE que han entrat en recessió, n'hi ha que tenen un índex de creixement del 4 per cent. Malgrat això, el primer ministre del Regne Unit ha detectat "bases comunes" que ha instat a utilitzar per tancar d'immediat un nou acord de comerç que constitueixi la "més gran senyal contra el proteccionisme".

Gordon Brown ha apostat per "evitar" aquest risc i "lluitar contra ell en els pròxims mesos" amb mesures coordinades entre països i decisions estratègiques que cada govern adopti unilateralment per a promoure el "repunt" definitiu davant l'actual "desacceleració".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida