Articles

Afirma Carretero

D'AVUI.cat

L’efecte de l’article de Joan Carretero ha estat brutal. De cop, algú ha posat un mirall davant el sobiranisme/independentisme i s’hi han vist reflectits tots els defectes, totes les pors i, sobretot, tots els vicis.

Perquè, quin sentit té un segle i mig de catalanisme polític si ningú no està disposat, en la pràctica, a plantejar un full de ruta cap a la sobirania? Quantes nacions han accedit a un Estat des del Memorial de Greuges, el 1885? I per quina raó els catalans no?

Seguint aquesta lògica, Carretero interpel·la per igual ERC, CiU i el catalanisme civil. ¿Un referèndum d’autodeterminació és l’inici o el final del procés? Per què els independentistes necessiten tenir una majoria absoluta prèvia per abordar el seu objectiu teòric?

Més qüestions. ¿El govern Montilla està fent avançar el país cap a la independència? Ho faria la sociovergència? ¿Un govern CiU-ERC seria més valent, o encara més conservador? ¿Tenim la classe política adequada per jugar-se-la en el moment indicat?

Totes aquestes preguntes esperen resposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.