Política

Bertran culpa Puigcercós de la marxa de Carretero

Uriel Bertran, líder del corrent crític Esquerra Independentista dins ERC, ha qualificat "d'error" l'expedient que l'executiva d'ERC li va obrir a Carretero i ha titllat d'"irresponsabilitat" que alguns membres de la direcció del partit pensin que és necessari desprendre's dels crítics

El líder del corrent crític d'ERC Esquerra Independentista (EI), Uriel Bertran, ha manifestat avui la seva voluntat de seguir treballant a ERC "des de dins" i ha culpat la direcció del partit que presideix Joan Puigcercós de la marxa de l'exconseller Joan Carretero.

Bertran creu que Carretero no se n'havia d'anar perquè "era un actiu importantíssim". "Espero que reconsideri la seva decisió", ha dit.

Així doncs, en declaracions a Catalunya Ràdio, Bertran ha qualificat d'"error" l'expedient que l'executiva d'ERC li va obrir a Carretero i ha titllat d'"irresponsabilitat" que alguns membres de la direcció del partit pensin que és necessari desprendre's dels crítics, perquè "ERC necessita que entrin milers de militants i que no marxi absolutament ningú".

Bertran ha negat que s'uneixi a Carretero, ja que ha expressat la seva voluntat de treballar "des de dins" d'ERC per "canviar" l'estratègia que fa sentir "incòmodes" un sector de la militància del partit republicà.

"Les persones passen, però el que perduren són les organitzacions i les grans idees", ha destacat Bertran, que ha aventurat que a ERC "segurament hi haurà alguna baixa més, encara que no de forma massiva".

A més, ha recordat que tant l'actual president d'ERC com el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, van ser crítics amb la direcció del seu partit quan el liderava Àngel Colom en la dècada dels 90.

D'una altra banda, l'advocat i jurista Jaume Renyer, que va formar tàndem amb Bertran a les eleccions internes d'ERC celebrades el juny del 2008 en representació d'EI, sí que va anunciar ahir el seu desig de coordinar-se i unir esforços amb el líder de Reagrupament.Cat, Joan Carretero, després de donar-se tots dos de baixa com a militants d'ERC als últims dies.

Respecte al finançament autonòmic, Bertran ha instat la direcció d'ERC que deixi de buscar "pactes impossibles" amb el govern espanyol -"que sempre ens enganya i ens pren el pèl", ha dit-, i que passi a dedicar "tots els seus esforços" a aconseguir convèncer el conjunt del catalanisme que el que necessita Catalunya és "un Estat propi".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Rovira desinflama la crisi interna a ERC i reclama un debat constructiu

barcelona
Guerra a Gaza

Biden suggereix progressos en les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona
Regne Unit

El govern britànic avançarà els alliberaments per evitar el col·lapse de les presons

Barcelona

Desestimen la petició de posar una pantalla per la final de l’Eurocopa

GIRONA
judicial

La fiscalia s’oposa a amnistiar a un manifestant ja condemnat i empresonat

barcelona
RÚSSIA

Putin avisa Kíiv sobre atacs amb armes dels aliats endins del territori rus

BARCELONA
política

El Suprem no admet les denúncies contra Yolanda Díaz per reunir-se amb Puigdemont a Brussel·les

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

El PSOE amplia a 2,7 punts el seu avantatge sobre el PP, segons el CIS

BARCELONA
política

“Protestarem sempre que calgui”

barcelona