Articles

La gesticulació de Boada

D'AVUI.cat

Protegir els ciutadans és una de les funcions dels governants, sense perdre de vista que la seguretat total no existeix i que és contraproduent buscar-la o fer-ho veure. Per això caldrà observar on porta el nou projecte de Joan Boada, president d'ICV a Girona i secretari general del departament d'Interior.

La tensió entre Boada i el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, és permanent. Per intentar neutralitzar-la es van repartir la conselleria i Delort, policia amb l'uniforme aparcat, es va quedar la part més vistosa -també la més compromesa- del pastís: els Mossos.

Aquesta posició obliga Boada, un polític amb aspiracions, a gesticular molt per fer brillar la seva part: el trànsit i la protecció civil. I ara gesticula amb l'anunci d'un protocol que ha d'evitar que es construeixi en zones de risc d'emergències.

L'objectiu és lloable, però si no procura entendre's amb el conseller de Política Territorial -l'exalcalde de Girona Joaquim Nadal, valedor de Delort- tot haurà quedat en no-res. I les paraules de Boada a Rac1 advertint que "hi ha gent que podria morir-se" en emergències incontrolables en àrees de risc ressonaran per sempre com una amenaça sense remei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.