Articles

I Basagoiti no surt?

L'escó 136

El Parlament ja desprenia ahir aroma electoral i el tema estrella era que el PSC tornarà a demonitzar el PP com a argument base de campanya. Fins ara els altres partits observaven preocupats aquesta estratègia de fomentar la por als populars, perquè va tenir molt èxit a les generals. Però ahir vaig notar per primer cop que se’n fumien. El pacte entre socialistes i PP al País Basc ha canviat les coses. Bilbao no és Europa? Aquí hi veuen el taló d’Aquil·les. La dirigent d’ICV Dolors Camats estava sorpresa que el PSC s’hagi atrevit a fer el cartell de Maria Badia contraposada a Alejo Vidal-Quadras. “És al·lucinant després del pacte que han fet a Euskadi. Per què no hi posen Antonio Basagoiti?”, preguntava. És el president del PP basc que ha fet lehendakari Patxi López.

Converses de Camacho amb Zaragoza i Iceta
. Un dirigent del PP confirmava que després de les europees del 7 de juny es reprendran les reunions entre la presidenta popular i els dos alts càrrecs del PSC sobre el futur TC català: el Consell de Garanties Estatutàries. Després del pacte PSC-PP per impedir que l’òrgan tingui una majoria CiU-ERC, gràcies a primar els populars amb el suport del tripartit, ara tenen pendent consensuar els noms.

Joan Puigcercós reconeix la incomoditat.
El president d’ERC va posar de manifest ahir que aquests pactes que PSC i PP negocien en secret en un conegut hotel de Barcelona no li agraden gens. I en un contacte amb periodistes va demanar al PP que declini formar part del Consell de Garanties Estatutàries, perquè es va oposar a aquest organisme. Però no està prevista per ara cap reunió de la mesa del Parlament per canviar els criteris i deixar de primar el PP al TC català.

Una plataforma ecologista posa Baltasar en problemes.
Ja està escrit a l’Apocalipsi que qui amb ferro mata del ferro mor. I ICV, que quan era a l’oposició va muntar plataformes antigovernamentals de tota mena, va veure ahir com un grup ecologista de les Terres de l’Ebre interrompia en el ple per protestar contra el conseller de Medi Ambient, l’ecosocialista Francesc Baltasar. Dos activistes d’Almatret Net van cridar “mentider” al conseller i “No a la tèrmica de Mequinensa”, mentre llançaven entre el públic uns papers amb aquesta reivindicació. L’incident va succeir quan Marta Alòs (CiU) interpel·lava Baltasar per queixar-se que no havia demanat informes de l’impacte que tindrà la tèrmica en les poblacions catalanes veïnes. Els ecologistes havien estat convidats al plenari per CiU.

Reunió extraordinària de CDC.
Al marge totalment de dinàmiques electorals, la permanent de CDC es va reunir la setmana passada en un monogràfic per preparar una resposta quan surti la sentència del TC sobre l’Estatut i quan aparegui la decisió final sobre el finançament. Ahir va transcendir la trobada. Un dels assistents resumia: “L’objectiu és liderar una reacció contundent”.

Francesc Vendrell no en té prou amb guanyar.
El diputat popular creu que, perquè el resultat de les europees prejutgi alguna cosa, el PP hauria de vèncer per uns 8 punts i acostar-se als resultats del 1994.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.