Política

Basagoiti creu que un pacte PSC-PP seria "un èxit" per a la societat catalana

El president del PP al País Basc ha dit que el PSC hauria d'adoptar posicions més "sensates i moderades de les que té en aquests moments" per concretar un futur acord de govern

El president del PP al País Basc, Antonio Basagoiti, ha afirmat aquest dilluns al matí que un pacte per formar govern entre el PSC i els populars catalans seria "un èxit" per a la societat catalana. "Crec que és possible que el PP decideixi a Catalunya sobre el pròxim govern català i quines són les polítiques principals. Aquí ho teníem molt difícil i poca gent donava un duro per a nosaltres i al final estem en un acord de govern", ha comentat en una entrevista a Onda Cero. Per a Basagoiti, el PSC hauria d'adoptar posicions més "sensates i moderades de les que té en aquests moments" per concretar un futur acord de govern.

Respecte a la unió entre populars i bascos la País Basc, Basagoiti ha explicat que el pacte ha servit per deixar sense opcions de negociar a Batasuna. "Al País Basc, els estem donant batalla a les portes de casa seva, traient excuses al terrorisme des de diversos punts, com en l'educació o l'ertzaintza, i això els pot portar a la desesperació", ha comentat el líder dels populars bascos. "Veuen que no arriben a les municipals d'aquí un any i mig i per això posen cara de bons', ha afegit.

El president dels populars bascos ha felicitat el líder del PP a l'Estat, Mariano Rajoy, pel discurs durant la clausura de la Convenció del PP celebrada a Barcelona. "Va ser molt bo, però el més important és per que el Partit Popular està preparat per ser una alternativa i governar a l'Estat", en un moment que, considera, "Zapatero està donant mostres que és bastant desastre en tot el que té a veure amb el futur dels espanyols".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona