Articles

Espanya no és Grècia!

Desclot

Ahir l’Institut Nacional d’Estadística va donar les xifres del darrer trimestre del 2009 i va confirmar que Espanya segueix en recessió. L’acompanyem en el sentiment. L’economia va caure en aquell trist període el 0,1 per cent. Com que la xifra sembla massa amable i maquillada, i com que la realitat pinta molt més negra, uns altres experts més independents van dubtar de la solvència de l’anàlisi.

No cal dir que aquests senyors deuen estar pagats per la Corona britànica, per Mariano Rajoy o per Fu Manxú. I com que els deuen deixar ben satisfets, van aventurar la possibilitat que el regne d’Espanya es mantingui en recessió tot el 2010. El deteriorament interanual de l’economia espanyola és, doncs, del 3,1 per cent. Mentrestant, els Estats punters de la Unió Europea registren creixements trimestrals. Com ho fan també els Estats Units. Sí que anem bé. Quan Zapatero va sentir el parte va fer que ministres i portaveus insistissin que en aquest trimestre que vivim Espanya sortirà de la recessió. Però si encara no ha acabat! Profetes.

El president va anar més lluny i va proclamar que Espanya no és com Grècia. De cap manera. Ni té el Partenó ni encara ningú ha dit d’abaixar el sou als funcionaris. I Catalunya? Catalunya, molt bé, gràcies. El president Montilla va demanar ahir si algú del seu partit proposa una alternativa diferent al tripartit. I no li va contestar ningú.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.