Articles

El futur de la plaça de les Glòries

Un acord entre el govern bipartit de l’Ajuntament de Barcelona i CiU permetrà que finalment es desbloquegi el trasllat del mercat dels Encants i, per tant, pugui tirar endavant el projecte de la nova plaça de les Glòries. Els Encants tindran un nou emplaçament al solar del Bosquet i s’urbanitzarà la Meridiana, entre el carrer Lepant i les Glòries. L’acord inclou una demanda dels operadors: que l’Ajuntament pagui el cost de la pèrgola del mercat. Tot i que Esquerra Republicana apostava perquè es traslladés el mercat a la Monumental, al final el govern municipal ha vist que la seva idea encaixava millor –i es podia complementar– amb la del principal grup de l’oposició.

La que ha prosperat és una bona proposta, realista, necessària i urgent. És un acord inusual –de fet, el primer en tota la legislatura– entre un govern en minoria i una força política que aspira a desgastar l’actual alcalde i ser alternativa en les properes eleccions municipals. Diu molt a favor de Jordi Hereu i de Xavier Trias que hagin sabut separar el politiqueig de la política amb majúscules (encara que sigui a escala municipal). El pla de les Glòries no podia esperar, i el projecte és de dimensions més que considerables: la parcel·la que hi ha entre la Meridiana, Castillejos i les Glòries ocupa més de 8.000 metres quadrats.

Els descampats al voltant del Teatre Nacional de Catalunya s’han convertit, des de fa temps, en una zona perillosa. Hi prolifera la prostitució i la venda ambulant, i l’abandonament ha provocat una sensació d’inseguretat que afecta tant els veïns com els espectadors del Teatre i l’Auditori quan surten de les sessions de nit. El pla integral de tota la zona de les Glòries és d’una importància cabdal per al desenvolupament d’un barri de Barcelona que està cridat a ser central en la futura urbanització de la ciutat. El creixement del 22@ és espectacular, i ho serà més en els propers anys, encara que la crisi freni el ritme d’urbanització i d’instal·lació de noves indústries. La reforma de les Glòries no podia esperar més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.