Societat

Trias desbloqueja el trasllat dels Encants i el pla de Glòries

CiU i el bipartit pacten la reurbanització del tram mar de la Meridiana. El projecte del nou mercat estava aturat per l’oposició d’ERC. CiU proposa fer pisos als descampats

Un acord entre el PSC, Iniciativa i CiU a l’Ajuntament de Barcelona permetrà desencallar el trencaclosques en què s’ha convertit la reurbanització de la plaça de les Glòries i els seus voltants. CiU donarà el seu suport al trasllat dels Encants al solar del Bosquet, i, en contrapartida, els socialistes acceptaran la proposta d’urbanització de la Meridiana entre el carrer Lepant i les Glòries que demanen els convergents. A més, l’Ajuntament es farà càrrec del cost de la pèrgola del mercat, que en principi havien de pagar els operadors.

El projecte de les Glòries estava encallat per manca d’acord entre el bipartit i ERC sobre el trasllat dels Encants, ja que els primers volien instal·lar-lo als terrenys del Bosquet, i els republicans, a la Monumental. En vista que les negociacions amb els socis naturals no avançaven i l’equip de govern estava a punt d’endarrerir un altre projecte del qual fa molts anys que es parla, el PSC va buscar l’aliança amb els convergents, principal partit de l’oposició. Ahir la comissió de govern va donar la llum verda al nou mercat dels Encants tal com volia el PSC, i la setmana que ve la Comissió d’Urbanisme ho ratificarà. Alhora també aprovarà la proposta de CiU de crear una façana d’habitatges i comerços en el cantó mar de la Meridiana, que ara acumula descampats i desnivells. En aquestes tres illes i escaig s’hi havien previst zones verdes que els convergents proposen traslladar a la zona més densa del Poblenou.
L’inusual acord, que ha permès desencallar un dels projectes urbanístics més importants en marxa a Barcelona, ha estat qualificat d’històric, perquè d’ençà que es va aprovar fa una dècada el pla del 22@, CiU i PSC no havien votat res plegats d’aquesta magnitud.

En una conferència de premsa davant de l’antic Bosquet, on s’aixecaran els nous Encants, el president de CiU a l’Ajuntament, Xavier Trias, va explicar que la proposta pretén crear teixit urbà en aquest tram de la Meridiana per evitar la proliferació de la venda ambulant il·legal i la prostitució, i també va fer esment a la por que ara passen els espectadors del Teatre Nacional i de L’Auditori quan surten de les sessions de nit. La proposta preveu la cobertura de les vies del tren que ara passen a cel obert a partir del carrer Sancho de Ávila. I amb la urbanització se salvarà també el desnivell que hi ha entre els dos cantons de la Meridiana. El líder convergent va recordar que la seva formació defensa que el 40% dels habitatges que es construeixin siguin de protecció i de lloguer.

Veus en contra
El grup municipal d’ERC va qualificar l’acord de “greu error que s’allunya de l’interès general de la ciutat”. Va criticar el fet que es construeixin pisos a la Meridiana. “No és una bona idea que per salvar el projecte dels Encants s’utilitzi la plusvàlua dels terrenys i a un cost molt alt per a la ciutat”, assegura Ricard Martínez. ERC insisteix a crear “un parc lineal a les vores de la Meridiana”. El PP també es va apuntar a criticar CiU. Malgrat que Trias assegura que té el suport dels veïns per proposar el trasllat de la zona verda, tant l’Associació del Clot-Camp de l’Arpa com la del Poblenou s’hi van manifestar en contra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Creen les figures dels futbolistes Lamine Yamal i de l’anglès Jude Bellingham

torroella de montgrí
societat

L’Ajuntament millora la zona infantil de Grup Sant Daniel

girona

Amnistien dos condemnats a 8 mesos de presó pels aldarulls postsentència

girona
medi ambient

SOS Costa Brava denuncia que han arrencat de nou les balises de la Cala Vedell

Mont-rAs

Els turistes hi deixen diners

Girona
Joan, Josep i Jordi Roca
Propietaris del Celler de Can Roca

"Som molt afortunats de fer el que fem"

Sant Julià de Ramis
Sant Esteve de Llémena

L’atac en una granja eleva la preocupació per la inseguretat

SANT ESTEVE DE LLÉMENA
Glòria Bonal i Sarró
Mestra especialista de música

“L’escola que valora les arts és molt més completa”

Girona
Olot

El PSC d’Olot reclama la creació d’una quarantena de places públiques a les escoles bressol

Olot