Articles

Senyors de la Swiss, molestem?

D'AVUI.cat

Swiss Air ha notificat a la Secretaria de Política Lingüística que el català ha quedat descartat de la megafonia dels seus vols tot i que fa més de vint anys que s'utilitzava. L'excusa aquest cop no ha estat la d'Air Berlin i el seu pervers efecte dominó, sinó que almenys se n'han empescat una altra molt més original. Volen "evitar molèsties als usuaris". Caram.

A veure, escoltar el mateix text en vuit idiomes diferents pot arribar a ser molest, i només cal escoltar la megafonia del Metro de Barcelona quan hi ha una incidència i comencen a passar el discurs enllaunat en el que només es intel·ligible el nom de les estacions afectades. Sí, és pesat, però també és una mostra de respecte i, si no els molesta el mot, cosmopolitisme. També és molest llegir el mateix retol en almenys tres llengües quan tots diuen el mateix, i em remeto novament al Metro de Barcelona. Però està be tenir tothom content. I tampoc no costa tant desconnectar un cop ja has assimilat el missatge.

Però no, a Swiss Air han decidit que no, que és millor utilitzar poques llengües per no "molestar" per comptes de procurar satisfer el client que li agrada escoltar el seu idioma quan torna a casa. Doncs mirin, jo ja estic molest amb vostès. Sempre ens quedarà Spanair, espero.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.