Articles

L'efecte olímpic d'Obama

D'AVUI.cat

D'aquí a poc menys d'un any, el 2 d'octubre del 2009, s'anunciarà a Copenhaguen el nom de la seu dels Jocs Olímpics del 2016. Les candidates són Tòquio, Rio de Janeiro, Madrid i Chicago. L'incombustible Juan Antonio Samaranch ja ha anunciat que l'efecte Obama pot afavorir les opcions de la quarta ciutat.

Fa molt bé el senyor Samaranch de reconèixer que determinades persones situades en llocs clau i molt vinculades a una determinada ciutat poden exercir un pes enorme a l'hora de decidir la seu d'uns Jocs Olímpics, encara que aquest reconeixement no faci un gran servei a la Barcelona olímpica. Al capdavall, sempre hi ha hagut escèptics convençuts que l'elecció de la capital catalana va ser possible només gràcies al fet que Samaranch estava situat en un lloc clau i molt vinculat a una determinada ciutat en el moment de l'elecció.

Això, de retruc, afectarà les aspiracions de Madrid per a convertir-se en seu d'uns Jocs Olímpics després de l'ensulsiada de l'elecció per al 2012. En tot cas, el més probable és que Madrid no surti escollida perquè Londres serà la seu d'aquí a quatre anys i no és gens probable que després d'una ciutat europea el COI en triï una altra. A Madrid haurien fet bé d'estalviar els diners malbaratats en aquesta candidatura i provar sort el 2020.   



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.