Opinió

Comunicàlia plega (massa tard)

Segons ha publicat aquest diari (vegeu El Punt, divendres 18 de març), Comunicàlia plega. La liquidació de l'empresa es formalitzarà a final d'aquest mes i, en breu, la maniobra serà història. Per una d'aquelles paradoxes de la vida, serà CiU qui signarà l'acta de defunció de Comunicàlia tot i que, fa aproximadament una dècada, va ser CiU qui en va signar l'acta de naixement. Però la decadència, la pèrdua d'estratègia i, en definitiva, la inutilitat en la despesa de diner públic que ha protagonitzat Comunicàlia en els últims anys no cal atribuir-les a CiU i el seu entorn, sinó a ERC i la seva negligent política de mitjans de comunicació, que va coincidir amb la direcció d'Albert Sàez inicialment i, finalment, de Carles Mundó.

El conseller Treserras va fer molta feina al capdavant del Departament de Cultura, i molta de ben feta, però en matèria de mitjans, Treserras es va equivocar dipositant la confiança i el comandament en persones més obstinades a fer currículum que a assumir responsabilitats.

La notícia Comunicalia plega ha arribat almenys amb dos anys de retard, perquè ERC al govern mai no va saber què fer-ne, de Comunicàlia, i va mantenir l'empresa com un luxe car. Les diputacions de Lleida i Girona van actuar de comparsa necessària, reduint anualment les aportacions (la decisió més sensata de totes).

El juny del 2009, en aquesta mateixa columna es va publicar un escrit en què s'apuntava la fusió entre l'ACN i Comunicàlia si no es volia acabar amb la liquidació de Comunicàlia (que aleshores ja arrossegava un deute de més de 1,5 milions d'euros). Era una proposta que va arribar als despatxos dels màxims dirigents d'ERC i del Departament de Cultura (també d'ERC). El partit no va tenir força per imposar-se a la conselleria, i la conselleria (la secretaria de Mitjans de Comunicació) va llençar directament la proposta a la paperera. Ara, s'ha resolt el cas Comunicàlia amb la liquidació. El país es queda sense un altre element de l'espai de comunicació nacional. Els antics comandaments han desaparegut. I aviso: després de la caiguda de Comunicàlia, vindrà la de l'ACN (un episodi més de deliri mesclat d'esterilitat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.