Opinió

Barcelona 92, Barcelona 14

“La conjuntura torna a ser favorable per tal que el Cap i Casal refulgeixi encara més”

Barcelona celebra enguany el vintè aniversari de l'esdeveniment que la va ressituar en el panorama internacional. Durant dècades, la capital de Catalunya gairebé només havia figurat al mapa marcada en els plànols de l'aviació italiana que l'havia bombardejada durant la Guerra Civil. La celebració dels Jocs Olímpics de l'any 1992 va marcar un punt d'inflexió, un pas endavant, un salt cap a la modernitat que va potenciar una marca que encara avui dóna uns rèdits incalculables no només a la ciutat sinó a tot el país.

L'estratègia, com tots sabem, va funcionar molt bé un cop i prou. Es va voler tirar de veta del model, seguir el mateix patró, però ja es va veure que ni el Fòrum de les Cultures o l'estrambòtica proposta d'uns jocs d'hivern no van aconseguir renovar l'impuls d'una ciutat que, sense dir que està esmorteïda, podríem convenir que no li aniria pas malament una nova empenta.

Tenim sort, perquè la conjuntura torna a ser favorable per tal que el Cap i Casal refulgeixi encara més. Barcelona té avui una cita amb la història que la podria instal·lar definitivament al costat de capitals com Amsterdam, Oslo, Dublín, Roma o Madrid, més enllà de competir-hi en les guies turístiques o de negocis. Per al nou projecte revulsiu, Barcelona compta amb un nombre d'adherits que supera de bon tros aquella xifra de voluntaris olímpics que en el seu moment es va considerar massiva. Ara els voluntaris som el 51 per cent dels catalans, i cada cop som més. L'aposta de fa dues dècades va ser la capitalitat olímpica. L'aposta d'ara ha de ser la capitalitat d'un estat. I si pot ser el 2013, no esperem al 2014.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.