Opinió

El darrer, que apagui el llum

Ho ha dit el secretari d'acció política del PSC, a qui se suposa autoritat per fer-ho: al partit sobra gent i és l'hora que aquests agafin la porta i es quedin fora. El dirigent polític té clar el dret a existir del partit, una organització en què no es poden sumar pomes i peres. Antonio Balmón no creu en els professionals del soroll i està cansat de la polseguera, en un partit que, des de fora, sembla més partit que mai i que, des de dins, és la màxima expressió de la desorientació col·lectiva. El soroll no deixa veure ni la polseguera.

Sense fer soroll i sense que se'l pugui acusar de cap mena de deslleialtat política, el socialista Antoni Dalmau ha dit prou a una llarga militància. Amb una trajectòria política i social contundent, ha ocupat càrrecs de màxima responsabilitat com a representant del que era el seu partit. Ara, sense aixecar polseguera ni fer gaire soroll ha deixat el carnet al vestíbul del carrer Nicaragua, segur que aquest no és el seu PSC. Des de la meva admiració a Dalmau, no crec que el país perdi la seva presència constant en el teixit cultural de la nació, tot i que els socialistes deixen escapar un dels grans pensadors que potser tindria l'alquímia necessària per sumar pomes i peres.

I, sense deixar el carnet, la senyora Carmen Chacón també decideix posar tot un oceà entre la militància socialista i l'ambició de futur. L'exministra de la Guerra ha cremat les barcasses que l'unien a Catalunya comprant un bitllet d'anada i tornada a Florida, potser amb la idea d'oblidar Esplugues i retornar a Madrid, tot i el perill que, a Madrid, no li reservin cap cadira. Talment, una manera d'estalviar-se la polseguera i d'haver de definir-se en la situació catalana, en què ha perdut molts suports.

Molt de soroll per tan poca militància, tot i que els cops de porta dels que surten són contundents. Mala peça al teler quan l'observador ja no sap qui és la majoria i qui la minoria, ni tan sols qui es manté fidel a la direcció i qui forma part de la diàspora. Catalunya necessita un espai socialdemòcrata fort, però cada vegada es posa més en dubte que aquesta franja la puguin ocupar les restes del PSC-PSOE. Dels que s'associen a l'actual garbuix, el darrer que surti que apagui el llum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.