Opinió

Metro i bus, quin abús

“Espero que a partir d'avui hi
hagi un senyor
amb gorra de
plat obrint-me la porta del metro”

Des de fa ja unes quantes dècades, en aquesta societat consumista, la possessió de targetes exclusives és un signe de capacitat econòmica inconfusible i preuat. Tot i que les entitats financeres, especialment en l'enyorada època de vaques grasses, ens les han vingut endossant durant molts anys per més pelacanyes que fóssim amb l'objectiu no confessat de poder-nos anar cobrant les despeses de gestió, val a dir que no és a l'abast de totes les butxaques poder manejar amb fluïdesa i solvència una Visa Platinum, una Master Card World Elite o una American Express Bussines Gold, per posar alguns exemples. La moda del targeter de
luxe molta gent la complementa amb plàstics d'exclusius centres de fitness (allò que abans en dèiem gimnàs) o
botigues de categoria que fidelitzen
els seus clients amb atractius descomptes per la compra de coses que no ens fan cap falta, i no em refereixo pas a la targeta de fidelització del súper, no, vull dir exclusivitat i distinció.

Això no és tot. Des d'ahir, els que teniu la sort d'anar forts d'armilla podeu omplir un lloc més a la vostra envejable cartera, especialment si sou de Barcelona i encontorns. Podreu guardar-hi la T-10, la T30/50 i, els més esnobs, col·leccionar-hi bitllets senzills. Personalment, com a usuari freqüent del transport públic em moro de ganes per baixar avui al metro i comprovar com un amable funcionari amb uniforme i gorra de plat m'obrirà la porta del vagó. O, si pujo a l'autobús, friso per sentir-me afalagat per aquella simpàtica hostessa que probablement desenrotllarà l'estora vermella al meu pas i em servirà una copa de cava de benvinguda al costat de la màquina de marcar. És el mínim que poden fer per estar a l'altura de la clatellada que arrenca avui. Quin abús, metro i bus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia