Política

Municipal

El govern de Vilassar de Mar suma el PSC al pressupost

Els socialistes pacten partides destinades a promoció econòmica, mobilitat, educació, memòria històrica i pressupostos participatius

El seu vot no és suficient per garantir que els comptes municipals tirin endavant

El govern en minoria de Vilassar de Mar, ERC-VdM diu Sí i Gent per Vilassar de Mar, va sumar ahir un nou aliat, encara que, de moment, només sigui de manera puntual. En roda de premsa, les dues regidores del PSC, Alícia Rodríguez i Olga Zuloaga, van confirmar el seu vot positiu al pressupost del 2017, que el consistori portarà a aprovació del ple el dia 27. L'acord a grans trets recull l'aportació de partides per a cinc àmbits defensats per la formació del PSC. En concret, es tracta de destinar 40.000 euros al foment de l'ocupació i l'activitat econòmica de Vilassar de Mar. “També hi haurà un acord amb el Consell Comarcal per a la contractació d'un tècnic de mobilitat que faciliti el desplegament dels acords tancats a la taula de mobilitat”, va precisar Alícia Rodríguez. El primer tinent d'alcalde, Àngel Font (ERC), hi va afegir que es preveu començar a fer les primeres actuacions en aquest àmbit “després d'una tasca molt participativa, però també feixuga”. Un apartat que rebrà 20.000 euros. Per la seva banda, Zuloaga va recordar que hi haurà 11.000 euros per invertir en memòria històrica “una cosa necessària perquè la ciutadania se senti més vinculada a la població”, i també va destacar la creació d'una taula de treball per desenvolupar el projecte educatiu per definir “cap on volem anar ara que tenim un mapa educatiu estable”.

Des de les files de Gent per Vilassar, Joan Roca va valorar positivament la bona entesa amb el PSC i va retreure, sense dir noms, la poca col·laboració d'altres forces, “que es limiten a desgastar el govern per raons electoralistes i partidistes”. Roca va precisar que el pressupost del 2017 repeteix l'experiència dels pressupostos participatius, però amb una partida més gran de 150.000 euros.

Falten suports

L'alcalde, Damià del Clot (ERC), va lloar les aportacions del PSC “que fan un pressupost més plural i que ajuden al benestar de la ciutadania”, però va recordar, juntament amb Joan Roca, que amb la suma dels socialistes “no n'hi ha prou per garantir que el pressupost tirarà endavant”. Les tres formacions tenen nou regidors d'un total de vint-i-un. El regidor d'Hisenda, Josep Solé (ERC), va assegurar que s'ha negociat “amb tothom”, però que a hores d'ara “no hi ha cap més pacte tancat”. A l'oposició queden el PDeCAT (5) Babord-CUP (4), Ciutadans (2) i Podem (1).

Preguntats si aquest gest d'aproximació del PSC li obre les portes a entrar en el govern, Alícia Rodríguez va respondre que “de moment no” i Josep Solé hi va afegir que no s'han obert converses en aquest sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia