Suspenen cautelarment de funcions el directiu acusat d'assetjament sexual en Ràdio 9

Tres periodistes de l'ens asseguren que el «número 2» de la casa, Vicente Sanz, les ha coaccionades durant anys

Vicente Sanz, secretari general de RTVV, i acusat d'haver assetjat sexualment tres periodistes de Ràdio 9, va sol·licitar ahir la «suspensió cautelar» de les seues funcions en l'ens, una petició que va ser acceptada pel director general, José López Jaraba, segons un comunicat de la cadena.

«Vicente Sanz pretén així defendre's de les acusacions de què ha sigut objecte, sense danyar la institució on ha treballat durant els últims 15 anys», es podia llegir en la nota.

Tres treballadores de RTVV van denunciar Sanz divendres passat davant els jutjats de Paterna, per assetjament sexual, segons informà ahir el diari El País. Les tres periodistes asseguren que des de 2007 han sigut sotmeses a vexacions i amenaces per part de Sanz. Segons el relat de les denunciants, el número 2 de Canal 9 els exigia favors sexuals que, si no eren satisfets, comportarien represàlies. «Si no vols, sàpigues que tinc molt de poder i et destrossaré la vida i la de la teua família», relaten les periodistes, que també han declarat que no són les úniques dones de Canal 9 assetjades per Sanz.

Sanz fou president del PP de València des de 1993 fins a 1994, any en què va haver de dimitir després de fer-se públiques una gravacions del cas Naseiro en què parlava d'un presumpte suborn per l'adjudicació de contractes a Benidorm, quan l'Ajuntament estava governat per l'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana. Les seues paraules —«jo estic en política per enriquir-me»—, enregistrades en el curs d'una investigació, van tindre una gran transcendència però, malgrat tot, Zaplana el va rehabilitar per a RTVV en guanyar les eleccions autonòmiques de 1995.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona
escòcia

Escòcia tancarà la seva única refineria de petroli en 2025

barcelona
política

Denuncien que el govern genera més de 262.000 d’euros sense autorització

Saus
guerra a europa

La Creu Roja confirma la mort de tres dels seus empleats en un atac a Donetsk

barcelona

Ripoll multa dues persones més per penjar el cartell vetat de la festa major

ripoll
guerra a europa

Rússia llança una contraofensiva a la regió de Kursk

barcelona