Aregio replica a Ballesteros i augura que la vegueria serà la seva tomba política

Represa de les hostilitats entre el principal partit de govern i l'oposició a Tarragona, i novament amb la llei de vegueries com a rerefons. Després que dijous l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va acusar el portaveu de CiU, Joan Aregio, de mentider i de trair la ciutadania perquè, segons ell, els convergents no havien presentat cap esmena perquè es retirés la llei i perquè en cap de les altres presentades no reflectien les al·legacions en defensa de Tarragona, ahir es van intercanviar els rols. «Directament, qui menteix és el senyor Ballesteros, perquè nosaltres sí que vam presentar una esmena de retorn de la llei, però el seu partit, el PSC, hi va votar en contra», va assegurar el líder convergent, que veu l'alcalde «molt nerviós perquè sap que la llei de vegueries serà la seva tomba política i la del seu partit a Tarragona». Per Aregio, «qui ha mentit als 5.000 tarragonins que van anar al pla de la Seu és Ballesteros perquè una esmena del seu partit condemna Tarragona a ser només seu institucional, però no capital. Allí va fer de Lenin per acabar sent des de llavors un escolanet de Montserrat». En resposta al comentari irònic de Ballesteros referit al poc pes que té Aregio dins del seu partit, l'afectat va instar l'alcalde a demanar al seu partit que voti en contra de la llei de vegueries «si no diu que Tarragona és capital i que la vegueria es diu de Tarragona. A veure qui té més pes, i això que jo no sóc membre de l'equip d'Artur Mas». Per la seva banda, el president de la federació regional de CDC, Quim Nin, va suggerir a Ballesteros que, «si algú diu que CiU ha traït Tarragona, que ho demostri amb fets però no amb paraules.» En relació amb la vegueria del Penedès, Nin va explicar que «és genèrica, i per això demanen que la llei sigui referendada».

Floria: «Aregio ha dimitit com a tarragoní»

La portaveu del PSC, Begoña Floria, va tornar a atacar el líder convergent: «Prefereix que no tirin endavant les esmenes encara que hi perdi Tarragona si això danya electoralment l'alcalde Ballesteros.» Per la seva banda, el delegat del govern, Xavier Sabaté, creu que Aregio «mutila» la futura vegueria del Camp de Tarragona «amb els seus plantejaments reduccionistes i una visió territorial tan curta».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona