Política

Pujol i Maragall criden a la reacció

Els expresidents catalans fan amb Rigol i Barrera una declaració unitària

Demanen una resposta de dignitat

Els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall, així com els del Parlament Heribert Barrera i Joan Rigol, van fer ahir una crida unitària als catalans per reaccionar i acudir massivament a la manifestació de demà contra la sentència del Tribunal Constitucional. En una declaració institucional que Rigol va llegir amb solemnitat en presència dels altres expresidents, van reclamar que es preservi “l'orgull, l'autoestima i el sentit de la dignitat” de Catalunya.

Els quatre dirigents polítics, que han marcat gran part de la història de Catalunya al segle XX, van convocar la premsa a les 11 del matí al Col·legi de Periodistes per fer aquest acte conjunt. L'afluència de mitjans de comunicació va ser massiva, fins al punt que la sala de conferències va quedar col·lapsada en el que era un gest unitari sense precedents amb polítics de sensibilitats tan diverses.

La declaració conjunta assenyala que la lluita de Catalunya després de la derrota per la sentència no es guanyarà “sense un plus de dignitat i d'orgull”, al marge de l'habilitat política i la preparació tècnica.

“Cal que ens respectem i que ens fem respectar. I això és el que ens juguem a la manifestació de dissabte”, afegien els expresidents, que reclamen que els catalans assisteixin a la concentració com quan es participa en esdeveniments de gran transcendència, per tal de poder dir també, al cap dels anys, que es va estar present al 10-J.

Pels expresidents de la Generalitat i del Parlament s'ha evidenciat que Catalunya rebutja el tracte que l'Estatut ha rebut, i en paral·lel, reivindiquen la seva capacitat de decidir. “Ha quedat clar que seguirem lluitant pel nostre reconeixement com a nació, pel respecte i tracte no discriminatori de la nostra llengua i cultura, per un finançament just, per les nostres institucions, per tot allò que és la base de la nostra personalitat pròpia”, subratllaven.

Després, Rigol va anar a explicar al president José Montilla el contingut de la declaració, i aquest va agrair l'actitud dels exdirigents del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia