Política

Òmnium Cultural insta els partits a recuperar “l'esperit d'anar junts” un mes després del 10-J

La presidenta de l'entitat torna a reclamar als partits catalans que actuïn junts per defensar el dret a decidir de Catalunya

Muriel Casals matisa que la unitat que es demana no s'ha de traduir en una igualtat de propostes per part de tots els partits

Al cap d'un mes del la històrica manifestació del 10-J, que va congregar més d'un milió i mig de persones als carrers de Barcelona, Òmnium Cultural torna a demanar als partits polítics catalans que defensin junts l'Estatut i el dret a decidir del poble de Catalunya.

Concretament, i en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, la presidenta de l'associació, Muriel Casals, ha fet una valoració “esperançada” de tot el que ha passat, però ha instat els partits a recuperar per a la diada de l'Onze de Setembre “l'esperit d'anar junts”.

Casals ha dit que és conscients de la dificultat que els partits polítics catalans que van defensar l'Estatut es posin d'acord, sobretot en un context preelectoral. En aquest sentit, ha volgut matisar que la unitat que es demana no s'ha de traduir en una igualtat de propostes per part de tots els partits. La presidenta d'Òmnium ha deixat clar que és normal que hi hagi diversos plantejaments, però ha definit la unitat que demana als partits com el fet de “recórrer junts el màxim tros de camí possible” per al país.

Muriel Casals ha insistit així en la demanda que Òmnium Cultural ja feia fa uns dies en el manifest per la Diada, en què lamenta que els partits catalans que defensen el text estatutari no s'hagin posat d'acord per traslladar al Congrés dels Diputats –amb les resolucions del debat de política general– una declaració conjunta en defensa de l'Estatut, com sí que van fer al Parlament de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.