Política

La UE celebra el retrocès de Le Pen

La Unió Europea (UE) ha celebrat avui amb alleugement el retrocès del candidat del Front Nacional, Jean-Marie Le Pen, en la primera volta de les eleccions presidencials franceses que li han impedit passar a la segona ronda, igual que va passar fa cinc anys. Dit això, però, ha evitat pronunciar-se sobre els candidats finalistes, el conservador Nicolás Sarkozy, i la socialista Sególène Royal, tot i que sí va indicar que ambdós evidencien una “voluntat de canvi”.

Concretament, el ministre alemany d'Afers Exteriors i president de torn de la UE, Frank-Walter Steinmeier, a l'entrada de la reunió mensual de caps de la diplomacia dels Vint-i-set, ha assegurat: “Estic bastant satisfet de veure que grups radicals com Le Pen han caigut molt clarament i no és arriscat dir que probablement no influiran en la segona volta de les eleccions presidencials”.

En la mateixa línia, la comissaria de Relacions Exteriors, Benita Ferrero-Waldner, ha destacat que ha estat “molt interessant veure els resultats” i que els dos candidats que han arribat a la segona volta són “molt vàlids”. “Els hi desitgem moltíssima força, moltíssima energia en aquesta última part per després tenir la última ronda i veure qui guanya”.

Per la seva part, el ministre d'Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, ha elogiat “la massiva participació” de la societat francesa en la primera volta de les eleccions presidencials, i ha destacat que existeix una “voluntat de canvi” en l'Estat veí, que haurà de concretar-se en la segona volta.

“Le Pen ha caigut i lògicament és una bona notícia per a tots els demòcrates, però s'ha d'esperar que els ciutadans decideixin en la segona volta quina és la seva opció preferida”, ha subratllat Moratinos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.