Política

La Fiscalia General de l'Estat descarta qualsevol suspensió d'ANB malgrat les declaracions de Batasuna

La Fiscalia General de l'Estat ha descartat de moment insta la il·legalització o sol·licitar al jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón la suspensió cautelar d'Acció Nacionalista Basca (ANB), després que ahir el dirigent de Batasuna Pernando Barrena animés el seus seguidors a votar aquesta formació en les pròximes eleccions del 27 de maig.

La Fiscalia ha descartat la suspensió d'ANB després que el mateix fiscal general, Cándido Conde-Pumpido, anunciés ahir aquesta possibilitat en una entrevista publicada al diari El Pais.

Fonts de la Fiscalia han informat que l'anunci fet ahir per Batasuna és un indici que, per si mateix, no serveix per sustentar una demanda d'il·legalització i tampoc per sol·licitar a Garzón la suspensió cautelar de les activitats d'aquest partit, dins de la causa penal que investiga el magistrat per la presumpta submissió de Batasuna a ETA a través de la seva xarxa d'herriko-tabernes. No tindria sentit, segons fonts de la fiscalia, il·legalitzar partits com el PNB, el PSOE o el PP només perquè Batasuna instés els seus seguidors a votar-los.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.