Política

'Ongi etorri' a la catalana per a Juanra

Surt de la presó de Zuera el cantant de KOP, Juanra, després de passar cinc anys engarjolat per col·laboració amb ETA

Cinc anys i escaig després de la seva detenció i empresonament per part de la policia d'Amsterdam, lloc on havia fugit des que l'agost de 2001 va ser acusat de col·laborar amb l'últim comando Barcelona, Juan Ramón Rodríguez Fernández, Juanra, el cantant de KOP, va sortir ahir de la presó de Zuera, a Saragossa, on ha passat l'últim tram de condemna i on ha aprofitat per preparar un nou disc del grup.

A un quart d'onze del matí, Juanra travessava l'última porta de la presó i començava una petita gira d'homenatges de benvinguda per Vilafranca del Penedès, Capellades i Barcelona, on prop d'un miler d'independentistes li van dedicar un ongi etorri, més o menys com els que reben tots els presos bascos, però a la catalana. El trajecte, només interromput per un parell de controls policial, va tenir com a punt final la plaça de Rius i Taulet de Gràcia, ben a prop de la Kasa de la Muntanya, la casa okupada que Juanra havia freqüentat durant molts anys abans de fugir. Un parell d'espardenyes de regal, una mica de música, un brindis i els habituals parlaments patriòtics van tancar cap a les deu de la nit els actes d'homenatge. Els agents antiavalots de la Guàrdia Urbans només es van deixar veure quan algú va penjar una pancarta als barrots dels finestrals que té la seu del Districte a peu de carrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.