Política

Conde-Pumpido diu ara que potser s'han excedit anul·lant les llistes d'ANB i ASB

Ha dit que la Fiscalia "vigilarà" de prop ANB per si apareixen altres circumstàncies "jurídicament destacables"

El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, ha assegurat avui en una conferència a Madrid que potser han "anat massa enllà" anul·lant les 386 candidatures d'Acció Nacionalista Basca (ANB) i Abertzale Sozialistak Batasuna (ASB) perquè molts pobles s'han quedat sense llistes per anar a votar a les eleccions del pròxim 27 de maig o els candidats que es presenten no són dels mateixos municipis sinó d'altres localitats.

Amb tot, Conde-Pumpido ha puntualitzat que la Fiscalia "vigilarà" de prop ANB per demanar la seva il·legalització si apareixen altres circumstàncies "jurídicament destacables", encara que s'ha negat a precisar quines serien aquestes circumstàncies.

El fiscal general s'ha expressat d'aquesta manera en un esmorzar organitzat per Europa Press, en què ha parlat de dos tipus de concepcions en relació amb la llei de partits, una que s'atén al que diu el text legal i una altra que considera que els 150.000 votants de Batasuna no poden votar i que són partidaris de crear una espècie de "Guantànamo electoral". "El dubte és -ha afegit- si no hem anat massa enllà" anul·lant aquestes candidatures.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.