Política

El Suprem dóna la raó i il·legalitza les 246 llistes d'ASB i les 133 d'ANB

El Tribunal només autoritza set llistes independents, una de Guipúscoa i sis de Navarra

Els setze magistrats de la sala 61 del Suprem ha decidit anul·lar les 246 llistes d'Abertzale Sozialisten (ASB) i ho ha fet al límit: la sentència s'ha conegut a les dotze de la mitjanit. ASB és la nova formació impulsada per Batasuna que el Ministeri d'Interior no preveu legalitzar. Passada la mitjanit, ha anul·lat també les 133 candidatures del partit Acció Nacionalista Basca (ANB).

Les 246 d’ASB han quedat tombades i només les set independents, que no tenen a veure amb ASB ni amb ANB s'han salvat de la crema. Són una de Guipúscoa i sis de Navarra.

A l'hora de tancar aquesta edició el president de la sala encara no ha donat la sentència relativa a les 133 llistes d'Acció Nacionalista Basca. S'espera que aquesta sentència aparegui avançada la matinada i que també tombi totes o gairebé totes les llistes.

Segons fonts coneixedores de les deliberacions de la sala, entorn de les llistes d'ANB s'han registrar discrepàncies. El partit no està il·legalitzat, però es pretèn tombar una part de les candidatures per estar "manipulades" per Batasuna i ETA.

Fins ara, la sala 61 només havia aplicat la llei de partits executant la sentència que il·legalitzava HB-EH-Batasuna, tal s'ha fet ara amb ASB.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.