Política

Mesquida matisa que el jihadisme recluta a tot Europa i no només a Catalunya

El govern central dedica 900 agents a controlar les xarxes terroristes internacionals

Les cèl·lules jihadistes recluten potencials terroristes a tot Europa i només a Catalunya, segons ha explicat avui a Barcelona el director general de la Policia i la Guàrdia Civil, Joan Mesquida. Aquestes cèl·lules "són una preocupació de totes les policies europees", hi ha afegit Mesquida.

El director general també ha manifestat que "queda per descobrir què fan algunes cèl·lules, però no només a Catalunya" sino a tot el món. Mesquida ha recordat que el 90% dels terroristes que fan atemptats suïcides a l'Iraq són estrangers.

Mesquida, que ha presidit l'acte d'incorporació de 232 nous guàrdies civils a les seves destinacions a Catalunya, ha afirmat que el govern central es pren seriosament l'amença terrorista perquè "és molt gran" i que "no deixa d'investigar qualsevol situació d'alarma".

El govern central dedica més de 900 policies i guàrdies civils a investigar les xarxes de terrorisme internacional i ara compta amb 50 traductors, quan abans només n'hi havia dos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.