Política

15 detinguts en una operació contra el terrorisme islamista a Catalunya

Entre els detinguts hi ha l'antic imam de les mesquites de Badalona, que ja va ser detingut i posat en llibertat l'any 2005

Quinze persones han estat detingudes a Catalunya acusades del reclutament de persones per enviar-les a camps de formació i entrenament a l'Iraq i l'Afganistan, en una operació dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón. La delegació del govern central al Principat ha confirmat, fins el moment, set dels dotze arrestats.

Les detencions s'han fet de matinada a Barcelona, Badalona, Igualada, Santa Coloma de Gramanet i Mataró. També s'han fet detencions a Aranjuez u Màlaga. En total són 13 marroquins i dos argelins. La investigació policial, però, continua oberta.

L'operació policial ha estat desenvolupada per la Brigada d'Informació de la Policia de Barcelona en coordinació amb la Brigada Central d'Informació de Madrid. Feia mesos que s'investigava als sospitosos.

Els 15 islamistes detinguts integraven una xarxa que reclutava individus als que adoctrinava en la pràctica de la Yihad i enviava després a zones en conflicte, com l'Iraq, l'Afganistan i el nord d'Àfrica, zona on Al-Qaida ha multiplicat la seva activitat en els últims mesos.

Un imam de Badalona
Entre els detinguts hi ha Taoufik Cheddadi, de 39 anys, antic imam de la mesquita de Badalona, la llibreria del qual ja va ser registrada en una operació similar el juny del 2005. De fet, Cheddadi ja va ser detingut però al cap de poc temps el van deixar en llibertat sense càrrecs. Aquest matí la policia ha registrat el local que ocupava la mesquita de Badalona amb la presència del mateix Cheddadi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FEDERACIÓ RUSSA

Rússia respondrà a míssils dels EUA a Europa apuntant amb els seus la UE

BARCELONA
POLÍTICA

El PSC s’atribueix com a mèrit el retorn dels exiliats

barcelona
política

Rovira es retroba amb la militància d’ERC

barcelona

Desenes de morts per un atac israelià a un campament de refugiats a Gaza

BARCELONA
política

Els comuns reivindiquen el seu pes en un futur acord de govern

barcelona
ÀSIA

Ira a la Xina per una llei dels EUA que li reclama més autonomia per al Tibet

BARCELONA
política

Comín refreda l’opció d’un retorn conjunt i imminent amb Puigdemont

barcelona
GUERRA A GAZA

La UNRWA torna a rebre fons i pot continuar funcionant fins el setembre

BARCELONA
política

La investigació sobre el cas dels cartells no tanca la ferida a ERC

barcelona