Política

70.000 persones col·lapsen València per commemorar els 300 anys d'Almansa i reclamar la continuïtat de TVC

Simultàniament, se celebra a Palma la Gran Diada per la Llengua i l'Autogovern, amb una desfilada i ballada popular

Acció Cultural del País Valencià calcula que unes 70.000 persones s'han manifestat aquesta tarda pel centre de València per commemorar els 300 anys de la batalla d'Almansa i alhora reclamar la continuïtat de les emissions de TVC al País Valencià. Segons la policia local, però, només n'eren 6.000.

L'acte, convocat per Acció Cultural i que ha doblat el nombre d'assistents de l'any passat, s'ha iniciat a la plaça de Sant Agustí i el clou un concert al Campus dels Tarongers de la Universitat de València amb participació, entre d'altres, de Miquel Gil, Al Tall, Obrint Pas, Feliu Ventura i l'Ham de Foc, entre d'altres. Els manifestants van llançar consignes a favor de la llibertat d'expressió, el canvi de govern a la Generalitat de València, els Països Catalans i la independència.

La protesta és la més important que s'ha fet a València en molts anys. De fet, un dels principals carrers de la ciutat, l'avinguda Colom, ha quedat completament col·lapsada. A la capçalera de la manifestació hi havia representants d'ACPV, l'Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural; Graciela Ferrer, en representació de Compromís pel Territori; Artur Balaguer, de Ja en tenim prou i la presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià, Empar Salvador.

Just darrere hi havia una altra pancarta, amb el lema Per la llibertat d'expressió, que feia referència a la lluita de nombroses entitats i col·lectius per mantenir les emissions de TVC i a la prohibició de projectar el film Ja en tenim prou als espais municipals i a les universitats. A més, a l'acte també han assistit escriptors i intel·lectuals com Rosana Pastor, Vicent Pardal o Francesc de Paula Burguera.

Simultàniament se celebra a Palma la Gran Diada per la Llengua i l'Autogovern, amb una desfilada, actes d'animació infantil i una ballada popular. L'acte central és una gran festa amb els concerts d'Els Pets i dels Anegats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona